Mišarska 1

34300 Aranđelovac

Povelja Udruženja banja Srbije Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Bukovička banja

Udruženje banja Srbije održalo je svečanu akademiju povodom 50 godina od svog osnivanja i tom prilikom uručilo povelje za razvoj banjskog turizma onima koji su to svojim zalaganjem zaslužili a među kojima je i Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Bukovička banja” Aranđelovac.

udruženje banja srbije

Povelja je uručena dr Slobodanu Prodanoviću, direktoru Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Bukovička banja” koji je tom prilikom istakao da je priznanje velika čast ne samo za Specijalnu bolnicu nego i za njega kao direktora koji ima izuzetno dobru saradnju sa Udruženjem banja.

Gospodin Vešković i ja dugo vremena radimo zajedno, on je čovek koji je obeležio zadnji period funkcionisanja Udruženja banja i posebno sam ponosam što smo zajedno upriličili “Balkan Spa Samit” u Aranđelovcu, rekao je dr Prodanović i dodao da je Udruženje banja uvek bio  partner a gospodin Vešković veoma dobro zastupao  sve naše probleme i ono što nam je bio interes svih članova udruženja, naročito Specijalnih bolnica, kod drugih organizacija i  instituacija sistema. Jako me raduje što i dalje nastavljamo u tom pravcu, što će Udruženje  i  dalje biti neko ko će nas pratiti i što ćemo moći da se oslonimo jedn na druge, zaključio je dr Slobodan Prodanović, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Bukovička banja” Aranđelovac.

Na svečanoj akademiji na Beogradskom sajmu predstavljena je i dvojezična monografija pod naslovom „Prvih 50 godina„, u kojoj je, prema rečima Vladana Veškovića, dugogodišnjeg sekretara Udruženja, skupljen sav materijal vezan za osnivanje Udruženja, njegove početke, rast i razvoj,  planove, viziju… htenja i ostvarenja. Zato, kaže on, knjiga odiše istorijom, tradicijom, entuzijazmom, ambicijom, ponosom i ljubavlju prema poslu koji svi u banjama i za banje obavljaju. 

specijalna bolnica bukovička banja