U idiličnom ambijentu jednog od najlepših parkovskih prostora u Srbiji nalazi se lečilište Bukovička banja.
Objekat Zatvoreno kupatilo u kojem posluje Specijalna bolnica “Bukovička banja” izgrađen je u periodu od 1936-1938. godine i kao objekat od velikog arhitekturnog značaja, pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevac. Poslednjih godina je značajno rekonstruisan i obezbeđeni su kvalitetni uslovi za smeštaj pacijenata.

O uslovima i načinima rezervacije boravka u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Bukovička Banja” možete da se informišete ovde

 Sadržaji: 
Kapacitet Specijane bolnice je 130 ležajeva, komforne jednokrevetne i dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe i luksuzni apartmani, restoran, otvorene terase, terapijski blok, bazen sa termomineralnom vodom, parking.

 Usluge: 
Prijemno odeljenje,ordinacije, terapije, bazen, sauna, restoran, Free Hot Spot Internet, permanentno dežurstvo lekara i medicinskih sestara.
Terapijski blok – sala za individualne i grupne vežbe, sala za kineziterapiju, kabinet za manuelnu masažu, sala za elektro terapiju, kabinet za aplikaciju gline, hidro blok (terapijski bazen, biserne kade, podvodna masaža, lokalne kupke, sauna).
Dijagnostički centar – centralna laboratorija, ultrazvučni pregled zglobova i mekih tkiva, sportska ambulanta.

Struktura soba:

Jednokrevetne sobe
Sobe sa francuskim ležajem
Dvokrevetne sobe
Trokrevetne sobe
Apartmani

Opremljenost soba: Svaka soba poseduje kupatilo i TV sa kablovskim programom. Sve jednokrevetne, dvokrevetne sobe i apartmani su klimatizovani i pored ostalog poseduju i mini bar. Apartmani se sastoje iz dve prostorije, opremljeni su francuskim ležajem i imaju mogućnost za boravak 2 - 4 osobe.