Mišarska 1

34300 Aranđelovac

Savremeno sanitetsko vozilo za Specijalnu bolnicu "Bukovička banja"

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID-19″ opredelilo je za Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Bukovička banja” sanitetsko vozilo “FIAT DUCATO” vredno 5 miliona dinara, u potpunosti opremljeno neophodnom savremenom opremom.

cover vozilo 1

“Zahvaljujući ovoj vrednoj donaciji Ministarstva zdravlja upotpunićemo kvalitet naše zdravstvene usluge. Sanitetsko vozilo opremljeno je medicinskim aparatima i pratećom opremom najnovije generacije, poseduje defribilator sa monitorom, EKG aparatom, udlagama za imobilizaciju povređenih. Ovo vozilo će omogućiti da se prevoz naših pacijenata do najbliže zdravstvene ustanove obavi u potpunosti bezbedno i kvalitetno”, istakao je dr Slobodan Prodanović, direktor Specijalne bolnice “Bukovička banja”.

On je istakao da je u petogodišnjem planu ove zdravstvene ustanove, planirana kupovina novog santitetskog vozila, ali ovom izuzetnom donacijom Ministarstva zdravlja, planirana sredstva će biti preusmerena za kupovinu nekih drugih aparata, koji su neophodni Specijalnoj bolnici.