Mišarska 1

34300 Aranđelovac

Ministarka zdravlja Danica Grujičić danas je posetila Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Bukovička banja” i zajedno sa direktorom ove ustanove dr Slobodanom Prodanovićem obišla odeljenja.

Ministarka Grujičić pohvalila je menadžment bolnice i posebno istakla program edukacije dece i roditelja obolelih od dijabetesaa rekavši da je jedinstven u Evropi a možda i u svetu, i  na čijoj će promociji ministarstvo  i dalje raditi.

IMG 8960 2

Odlična oprema i perfektna ekipa lekara poboljšaće vaše zdravstveno stanje

“Puno su radili od svojih sredstava, to znači da nije nemoguće zaraditi u zdravstvu novac i taj novac uložiti u rekonstrukciju jednog ovakvog zdanja koje je staro ali očito funkcionalno u odnosu na potrebe i pacijenata i zaposlenih. Imaju odličnu opremu, imaju osteodenzitometriju koja je retka u Srbiji tako da rade jedan veliki deo posla i za reumatologiju, za fizikalnu terapiju i za banjsko lečenje. Ono što ne smem da obećam ali ću se potruditi kao ministar je da pomognemo da taj još jedan objekat  koji je pred dobijanjam građevinske dozvole pomognemo da se sagradi kako bi imali još više pacijenata”, naglasila je ministarka.

Ministarka Grujičić je pozvala sve one koji žele na rehabilitaciju da dođu u Aranđelovac, u srce Šumadije, gde će imati perfektnu ekipu lekara koja će vam se posvetiti i koji će pomoći da vam se poboljša zdravstveno stanje.

IMG 8962 2

Direktor Specijalne bolnice “Bukovička banja” dr Slobodan Prodanović prikazao je šta je sve urađeno u prethodnih 10 godina, kao i planove za naredni period od kojih je kao najznačajniju istakao dogradnju depadansa.

“Mi smo jedna od najmanjih Specijalnih bolnica u Srbiji, sa trenutno115 kreveta od kojih je 90 u planu mreže zdravstvenih ustanova. To znači da 90 kreveta koristi Republički fond zdravstvenog osiguranja za svojih 50 osiguranika koje preko uputa šalje na korišćenje usluga rehabilitacije i 40 kreveta za svu decu obolelu od šećerne bolesti koja dolaze u našu ustanovu odmah po dijagnostikovanju i ovde obavljaju dalje lečenje i edukaciju sa svojim roditeljima. Dogradnjom depadansa, koji bi bio naslonjen na ovu ustanovu, dobili bi još 90 postelja što bi bilo sasvim dovoljno za funkcionisanje ustanove ovakvog tipa u znatno dužem vremenskom periodu”, istakao je dr Prodanović.

IMG 8965 2